ResetT brengt je via de top van Noord-Afrika naar je persoonlijke top!

Mail onsBel ons +32472136018

Een uitdagende, maar prachtige tocht, via het hooggebergte, richting de top van de Toubkal, 4167 m.

 Samenvatting:

 

* wandelen en kamperen in het hooggebergte (steeds boven de 2300 m)

* pittige wandelingen

* prachtige vergezichten

* slapen in tenten

 

Trekking naar de Toubkal via Lac d’Ifni 

Wandelen in het Marokkaanse Atlasgebergte is in niets te vergelijken met wandelen in Vlaanderen of Nederland of andere Europese bergketens.

Je hoeft geen alpinist te zijn om in het Atlasgebergte te wandelen, maar voor deze tocht is een goede conditie wel vereist!

De ontkoppeling van sociale media geeft je hoofd de ruimte om je te concentreren op het wandelen, ‘kijken’, praten, reflecteren, eten en slapen.

 

Hoe ziet deze wandelweek er uit?

Dag 1: Aankomst in Marrakech, rit naar Tachdirte met de auto op 2400m hoogte, overnachting in een Gîte.

Dag 2: Vertrek vroeg in de ochtend (5u) om een klim van 1100m te maken naar een pas op 3555m, gevolgd door een afdaling naar een vallei waar herders van de Atlas wonen. Overnachting en maaltijd ter plaatse, slapen in een tent op 2600m hoogte.

Dag 3: Vertrek in de ochtend voor een klim door een kleine, wilde kloof om een pas van 3200m te bereiken, met een prachtig uitzicht op de Toubkal.
Daarna afdaling naar het dorp Amssouzarte op 1800m, overnachting in een Gîte.

Dag 4: Een rustige dag richting het Ifni-meer, lunch aan de oever van het meer op 2300m hoogte. Geniet van de omgeving, overnachting in een tent.

Dag 5: Vroeg vertrek om een pas van 3600m te bereiken, een klim van 1000m, en dan verder naar de Toubkal-hut op 3207m, overnachting in een tent.

Dag 6: Vertrek om 4u voor de beklimming van de Toubkal-top op 4167m, de hoogste berg in Noord-Afrika, een klim van 3 à 4 uur. Daarna een afdaling van 3 uur terug naar het vertrekpunt, lunch en vervolgens een afdaling naar Aremd, een wandeling van 5 uur. Overnachting in een Gîte.

Dag 7: Hele dag wandelen in de omgeving van de vallei en het dorpje Imlil.

Dag 8:  Vertrek naar Marrakech en vervolgens terugvlucht naar huis.

 


Bij aankomst op de slaapplaats heeft de kok al gezorgd voor heerlijke thee met een versnapering en houden we ons groeps-reflextie-moment.

Nadien is er tijd en ruimte om de slaapplaats in te richten, te rusten, te babbelen of gewoon de omgeving in je op te nemen.


Rond 20u(30) wordt het avondmaal geserveerd.

 

Algemene info

Reisduur: 8 dagen (7 nachten)

Aantal deelnemers: Min 4, max 8

Leden Neutrale mutualiteiten krijgen een tussenkomst van 200euro.
Leden van CM 315 euro (of 445 bij VT)
Solidaris: tussenkomst van 25euro /dag voor jongeren <18jaar
Jongeren die lid zijn van andere mutualiteiten kunnen een tussenkomst krijgen van hun mutualiteit voor ‘jeugdkampen’.

 

Nodige documenten:
* Geldig reispaspoort (geldig tot 6 maand na terugreis)
* BM111 (op te vragen bij de ziekteverzekering/mutualiteit)
* Voor minderjarige deelnemers een document getekend door je gemeente met ‘akkoord van ouders om mee te reizen met Resett’ (het document wordt je door ons verzonden)


Gezondheid:

* Vaccinaties zijn niet verplicht, raadpleeg je huisarts bij twijfel over je basisvaccinaties.

 

Marokko landklimaat

De meeste mensen denken bij Marokko aan  hitte. Dit is logisch, aangezien de Saharawoestijn ook tot Marokko behoort. In het zuidelijke deel van Marokko is het inderdaad zeer droog en in de zomer heet, net als de lagergelegen delen in het midden van het land. Echter het kan in Marokko ook behoorlijk koud zijn en zelfs sneeuwen.

Het Hoge Atlas gebergte is het fijnst van mei tot eind oktober als er geen sneeuw valt en het niet te koud is. Op deze hoogte is de hitte van de steden vervangen door aangename warmte (25 graden ongeveer). Bij deze tocht, steeds boven de 2300 m, koelt het al snel heel hard af. Voldoende warme kledij en een goede slaapzak (te lenen bij ons) zijn nodig.