Coach

Jonny Smeyers

Creatieve medewerker

 

Als ‘avonturier van de wereld’ heb ik reeds een groot deel van onze mooie aardbol mogen ontdekken. Als jongetje droomde ik reeds van verre exotische plaatsen terwijl ik geboeid door mijn Kuifjes, Jommekes en Suske en Wiskes zat te bladeren.

De wereldreis die ik ondernam enkele jaren na mijn studies bracht me uiteindelijk naar veel van die  exotische gebieden in Latijns-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. Ik voelde me tijdens deze 2 mooie jaren een echte “Indiana Jonny”! 😊 Met enkel mijn rugzak en met een klein budgetje zo lang mogelijk blijven rondzwerven en ontdekken was mijn doel en dat bracht mij telkens weer heel dicht bij de lokale bevolking.

Deze gaven me soms heel fijne namen zoals: “de man met de eeuwige glimlach”, “Hatti Godo” (= olifantenpoot in een Indisch dialect – zouden daar mijn zware bergwandelschoenen iets mee te maken gehad hebben? 😉) en ook “Banana Jones” (wat weer te maken had met mijn ‘obsessie’ voor de lekkere “helados” (banana-splits) in Nicaragua 😊).

Deze inspirerende en duurzame manier van de wereld ontdekken is altijd mijn favoriete manier van reizen gebleven, ook toen ik nadien een andere uitdaging aanging: het ‘avontuur van het leven’: Een vaste relatie waarin ook 2 hele fijne plus-kids (nu reeds plus-mannen – wat gaat de tijd snel!😊) een hoofdrol mochten spelen. Hele mooie jaren waarin ik ook op vele andere vlakken heel veel heb mogen ontdekken en leren.

Dan was er ook nog het ‘avontuur van het werk’. Ook dit avontuur heeft me op heel veel boeiende plaatsen gebracht: Van het ontwerpen van een Chinese glasoveninstallatie, het ontwikkelen van een machineveiligheidsdatabase voor Philips, kwaliteitscontrole van een bibliotheek-database tot het wandelen langs hoge-druk-pijpleidingen om te kijken of op dat traject alles wel in orde was. En dan heb ik er nog een paar vergeten denk ik 😊.

En om de cirkel stilletjes aan rond te maken werk ik vanaf nu voor mijn eerste grote liefde: de alternatieve reissector. En ik heb daarbij het geluk dat ik hierin al mijn passies mag combineren: reizen, onderweg zijn, mensen (verder) helpen, informeren, ontdekken, ontmoeten… en laatst maar niet onbelangrijk: door mijn “eeuwige glimlach” de mensen een goed gevoel geven! 😉

Alvast benieuwd en enthousiast om jullie te mogen ontmoeten … Jonny