fbpx

Reset haalt het beste in je naar boven!

Mail onsBel ons

Liesbet Joris, moeder van 3 zonen, is de bezieler van ResetT VZW. Toen haar zoon Thomas vijf jaar oud was bleek hij uitgeput en depressief. Testen wezen aan dat er sprake was van autisme, ADHD en hoogbegaafdheid. Het was het begin van een lange reis. Een reis die hen tien jaar later samen op de top van de Toubkal in Marokko bracht. Met uitdagingen én inzichten voor moeder en zoon.

Het is in een periode van herstel na een burn-out dat Liesbet zelf voor het eerst in Marokko verzeilde, tijdens een groepsreis. De Toubkal is met zijn 4167 meter de hoogste berg van Noord-Afrika, de beklimming bleek best zwaar. Over haar eerste inspiratieweek zegt ze: ‘De eerste dag was er een vol tranen, de tweede dag ging een stuk beter en de derde stond ik te blinken boven op de berg.’ De tocht bracht zuurstof en inzichten over het vervolg van haar levenspad. Misschien moest ze luisteren naar dat verlangen binnen in, om coach te worden.

 

Woordenloze communicatie

Amper een paar weken later maakte haar zoon Thomas, intussen veertien, een diepe crash mee. Liesbet besloot om met Thomas naar Marokko te trekken. Ze contacteerde dezelfde gids en kok die ze eerder had ontmoet en trok opnieuw met hen de bergen in. ‘Niet alleen de natuur maakt Marokko zo prachtig,’ zegt Liesbet, ‘het is ook het contact met de warme Berberbevolking, zo intens en bijzonder.’ Ze vertelt hoe er een band wordt opgebouwd door samen te stappen, hoe er een vriendschap ontstaat zonder te praten.

“Het was alsof Thomas zichzelf had aanvaard, daar boven op die berg, en dat hij nu weer verder kon.”

Thomas beklom de Toubkal. Zoals zijn moeder hem suggereerde zocht hij een steen uit om zijn zorgen en angsten aan toe te vertrouwen. Aangekomen op de top, gooide hij die steen weg. Liesbet zegt: ‘Het was wonderlijk om te zien, ik zag bij mijn zoon een lichtheid en een vrolijkheid terugkeren die ik in lange tijd niet had gezien. Hij zei dat hij alles had achtergelaten daarboven.’ Liesbet legt uit dat de lange tocht inzichten had getriggerd bij haar zoon. ‘Het was alsof hij zichzelf had aanvaard, daar boven op die berg, en dat hij nu weer verder kon.’

 

Thomas Toubkal

Thomas op de Toubkal: “Ik zag bij mijn zoon een lichtheid en vrolijkheid terugkeren die ik in lange tijd niet had gezien.”

ResetT

Het plan dat bij Liesbet had zitten rijpen kreeg een boost door haar ervaringen met haar zoon. Ze volgde reeds een 10-tal jaren eerder een opleiding auti-coach en een opleiding oplossingsgericht begeleiden, en startte met groepsreizen onder het motto ‘ResetT haalt het beste in je naar boven’. Lokaal werkt ze samen met een gids, een kok en dierendrijvers.

Het mag groeien

Het is niet moeilijk om te raden wat Liesbet’s verlangens voor de toekomst zijn. Ze wil graag aan zoveel mogelijk mensen bijzondere wandelervaringen aanbieden, tochten die inzichten uitlokken. ‘De resultaten zijn best straf,’ zegt ze met een lichte blos. ‘Zopas belde een psycholoog van een van onze reizigers mij op. Ze zagen een heel andere persoon terugkeren na de reis en vroegen of ik flyers kon opsturen.’

De start van je reis begint hier.

Bezorg ons je gegevens en wij contacteren jou.