Reset your mind, your body and your soul

Mail onsBel ons +32472136018

Een tocht door de Vallei (en top) van M’Goun.

Deze wandeltocht voert je door de vruchtbare valleien aan de zuidkant van de Hoge Atlas.  Het landschap tijdens deze tocht zit vol verandering. Van lieflijk en vruchtbare valleien naar ruige bergen met fraaie vergezichten over de Dadès rivier en het Saghro gebergte.

De trektocht

Na een week trektocht rijden we terug richting Marrakech. We hebben onze laatste overnachting in een Kasbah (met zwembad) en rijden vervolgens door naar Marrakech om onze terugvlucht te nemen.

Dag 1 Brussel – Marrakech
(5uur rijden)
transfer naar Abachkou via Tizi tichka

 

Dag 2 Abachkou – Rougoult
start trektocht naar Rougoult (1890 meter)
Vroeg in de ochtend staat de minibus al klaar en neemt ons oostwaarts naar Demnate en verder over een prachtige route met mooie uitzichten op de bergen. We rijden naar het afgelegen Berberdorpje Abachkou (3 1/2 uur). Daar in de vallei van Aït Boulli ontmoeten we onze `équipe local` met muildieren voor de bagage en kampeerspullen. Na een heerlijke (picknick) lunch beginnen we aan onze wandeltocht. We trekken langzaam de vallei uit langs kleine lemen dorpjes tegen steile hellingen omgeven door groene walnotenbomen en kleine terrasakkertjes. Onze wandeltocht eindig bij het kleine dorpje Rougoult. In de buurt van het dorp maken we bivaque. Wandelen: 3 – 4 uur.

 

Dag 3 van Rougoult naar Idoughmamen (2500 meter)
Vandaag lopen we door kloven en langs kleine schaapherdershutten langs de bergbeek. We stijgen flink, bijna 1000 meter, om op de hoge pas Tizi Rougoult (2860 meter) te genieten van het uitzicht over de vallei van Tessaout. Aan de lage kant van de pas Tizi Ousaderm maken we onze `bivak` niet ver van de rivier Tessaout tussen de jeneverbesstruiken. Wandelen: ca. 7 uur.

 

Dag 4 van Idoughamem naar Plateau Tarkedit (2900 meter)
We lopen langzaam naar de pas over een bergpad. Op de top genieten we van een prachtig uitzicht over de canyon en de kleurrijke vallei van Amezri. Op het plateau van Tarkedit lopen we in een landschap waar in de grotten en in donkerbruine tenten van kamelenhaar de Aït Atta nomaden verblijven. Om hier hun kuddes schapen en ook dromedarissen te laten grazen voor zij in de winter weer naar de zuidelijke Jebel Saghro trekken. In de buurt van de bronnen van de Tessaout rivier maken we bivaque op het hooggelegen plateau aan de voet van de M’Goun. Wandelen: 5 – 6 uur.

 

Dag 5 van Tarkedid naar Irghil M’Goun (4068 meter) afdalen naar Oulilimt (2700 meter)
Vandaag gaan we de heilige berg op. We beginnen heel vroeg in de ochtend met zo de beste kansen op een geweldig uitzicht. De lange weg langs de kam is pittig en vaak met veel wind. Je inspanningen worden beloond met een prachtige uitzocht over de Dades vallei, de Anti Atlas met de Jebel Saghro en daarachter de Sahara woestijn. We nemen een andere route naar beneden om meer oostelijk op het plateau uit te komen bij ons bivaque Oulilimt. De muildiermannen hebben de bagage naar hier gebracht.

Zij die niet mee willen naar de top kunnen ook samen met de muildiermannen de kortste weg nemen. Wandelen incl. de top: 8 – 9 uur.

Dag 6 van Oulilimt (2700 meter) naar Agouti (1700 meter)
Vandaag gaan we, na een kleine warming-up, over de eerste pas Tizi N`Ougmar (2850 meter) Dan is er nog een pas, Tizi-n-Aït Bouilli (2900 meter), voordat we naar beneden gaan in de kloven van Arous. Door dit prachtige dal komen we langs pittoreske nederzettingen voordat we belanden in de dorpen, Aït Saïd, Arous en Agouti. We eindigen onze trekking in de vallei van Aït Bougoumez waar we slapen in een Berber-guesthouse (met douche!) in het midden van `La Vallee des heureux`. Wandelen: ca. 6 uur.

 

Dag 7 transfer naar Marrakech
Vandaag rijden we na een laatste wandeldag terug richting Marrakech en zullen daar zeker weer moeten wennen aan de drukte van de stad.
Indien we de da nadien een avondvlucht hebben blijven we in de bergen en maken we de transfer in de ochtend van dag 8.

 

dag 8 vlucht naar Brussel
Naar de luchthaven en terugvlucht.

Algemene info

Reisduur: 8 dagen (7nachten)

*Leden Neutrale mutualiteiten krijgen een tussenkomst van 200euro.
Leden van CM 315 euro (of 445 bij VT)
Jongeren kunnen tussenkomst krijgen van hun mutualiteit voor ‘jeugdkampen’.

PAB/PVB kan ingezet worden voor een gedeelte.

 

Prijzen zijn:

inclusief:
kennismakingsgesprek/intake
groepskennismaking
24/24 reisbegeleiding
geleide (groeps)reflecties tijdens de tocht
terugkomgesprek na thuiskomst
tweede begeleider van vertrek tot aankomst in België/Nederland
begeleiding door gidsen, kok en dierendrijver
transfer van en naar luchthaven in Marokko
bagagetransport door muildieren
alle overnachtingen (op basis van 2 of 3-persoonskamers)
alle maaltijden (aangepast aan intoleranties of bepaalde texturen, geuren, … )
thee, koffie, fruitsap, melk en water

annulatieverzekering (bij hospitalisatie, door Samana)

exclusief:
vliegtuigticket (we vliegen wel in groep)
fooien (60euro) + zakgeld (souvenirs)
reisbijstandsverzekering (VERPLICHT!)

Nodige documenten:

* Geldig reispaspoort
* BM111 (op te vragen bij de ziekteverzekering/mutualiteit)
* Voor minderjarige deelnemers een document afgeleverd door de gemeente met ‘akkoord van ouders om mee te reizen met Resett’

 

Gezondheid:
* Vaccinaties zijn niet verplicht, vraag in geval van twijfel advies aan uw huisarts

 

Rozenvallei ResetT trekking Marokko time-out wandelreis

Meer foto’s door op bovenstaande foto te klikken

Zie je het wel zitten?

Mail onsBel ons +32472136018