Resett Haalt het beste in je naar boven
reisvoorbereiding ResetT
stilte van de sahara

Groepsreizen op maat: alleen maar voordelen (dankzij deze tips)

Reizen, je vindt ze vandaag in alle soorten en maten. Het lijstje lijkt oneindig. En dat is niet toevallig, want ook mensen zijn er in alle soorten en maten. Van backpackers tot sporters en strandliefhebbers, er is voor iedereen wat wils.
Maar hoe vind je nu die reis waar je met een voldaan gevoel op terugblikt en je écht het maximum voor jezelf uithaalt?

In deze blog helpt ResetT, als expert in groepsreizen op maat, je op weg. We leggen je de voordelen uit van reizen in groep en geven je tips om de juiste organisatie te kiezen. Het resultaat? Genieten met een grote G, zoals het hoort op tijdens een reis, natuurlijk!

De voordelen van groepsreizen op maat 

Reizen is een totaalervaring: je wil ontdekken, bijleren, doen wat je graag doet, ontspannen… Maar de invulling is voor iedereen anders. De ene loopt helemaal warm voor cultuur en trekt het liefst naar historische steden, de andere wordt liever wakker in het hartje van de natuur. Het is dus belangrijk om een reis te kiezen die helemaal bij jou en jouw verwachtingen past.

Groepsreizen op maat hebben een aantal voordelen:

Dezelfde verwachtingen

Reizen verloopt heel wat makkelijker als je het met een groep gelijkgestemden doet. Zo weet je dat je dezelfde verwachtingen hebt als je medereizigers.
Reisverwachtingen evolueren bovendien ook mee met de persoonlijke evolutie van elk individu. Dankzij een groepsreis op maat weet je dat je aansluit met mensen die voor jou op dat moment het best passen bij jouw behoefte.

Een band vanaf dag één

Groepsreizen op maat nemen bovendien een eventuele drempelvrees weg. Want door met een groep gelijkgestemden op pad te gaan, kies je ook voor (h)erkenning. Je weet van jezelf en van de anderen dat jullie met hetzelfde bezig zijn. Dat schept een band vanaf dag één. Er moet niet afgetast worden wat de andere persoon interesseert en of hij of zij wel interesse heeft in wat jou bezighoudt.

Leren van elkaar

Ook een groep gelijkgestemden neemt een rugzakje aan individuele ervaringen mee op reis. En net dat levert vaak boeiende gesprekken op binnen de groep: er worden heel wat belevenissen gedeeld, maar ook tips, kennis en inzichten.

De juiste reisorganisatie kiezen: waarom is dat zo belangrijk?
Wil je graag de voordelen van een groepsreis op maat ervaren? Dan is het belangrijk om de juiste reisorganisatie te kiezen, want die:
 • heeft de nodige expertise in huis om jouw wensen en verwachtingen in te vullen.
 • bakent doel en doelgroep duidelijk af, zodat je als deelnemer weet wat je kunt verwachten.
 • is vaak kleinschaliger, waardoor je een kortere en directere contactlijn hebt met degene die je reis organiseert.
 • kan beter maatwerk leveren, met persoonlijke aandacht voor jouw individuele wensen.
 • zorgt voor een maximale aansluiting met de andere deelnemers.

Het resultaat?

Dankzij de juiste reisorganisatie vertrek je met een gerust hart op reis, en geniet je met volle teugen, én zonder enige stress, van een mooie ervaring. Een échte beleving waar je nog lang nadien op terug zal kijken.
Hoe kies je nu de reis of organisatie die bij jou past?
Stel jezelf een aantal vragen:
 1. Herken ik me in de doelgroep?
  De doelgroep van ResetT is duidelijk omschreven: jongeren vanaf 14 jaar of volwassenen, hoogbegaafd en/of HSP en/of autismespectrum (Asperger/hoogfunctionerend).
 2. Is het thema van de reis eentje waar ik mee bezig ben?
  Bij de groepsreizen van ResetT gaan we op zoek naar meer zelfvertrouwen, innerlijke rust, het verleggen van fysieke en mentale grenzen, zelfkennis en acceptatie en maken we een zelfzorgplan. Kortom: we halen het beste in onze deelnemers naar boven.
 3. Passen mijn verwachtingen in de manier van reizenvan de organisatie?
  Bij ResetT hebben we aandacht voor duurzaamheid, respect voor de lokale bevolking …
 4. Is er een klikmet de contactpersoon?
  Een cruciale factor in de organisatie van je reis. Bij ResetT bouwen we op persoonlijk en direct contact. Op die manier detecteren en vervullen we makkelijker de wensen van de deelnemers. Dat zorgt voor duidelijkheid en… minder stress.
 5. Heeft de organisatie de expertisedie ik zoek?
  Dat kan kennis en expertise zijn over onderwerpen, levensdomeinen of bestemmingen. De organisatie hoeft niet alle kennis zelf in huis te hebben. Dat kan ook via samenwerkingsverbanden met een specialist.
  ResetT werkt bijvoorbeeld samen met Maroc Travel, voor de praktische uitwerking en organisatie van de reis.
 
Kun je 5 keer ja antwoorden? Dan is je reis vast en zeker op je lijf geschreven en wacht je een mooi avontuur. Veel reisplezier!
Wil je meer informatie over groepsreizen op maat of wil je hulp bij het maken van een geschikte reisplanning? Neem dan contact op. We helpen je graag verder!
Liesbet
Coach en reisbegeleider  voor ResetT  ♥
ResetT haalt het beste in je naar boven!